23/09 [Ampliació i Vídeo] Desarticulen una altra banda que explotava sexualment dones a Eivissa

Una simple amenaça amb vudú. Era la manera amb la xarxa nigeriana que controlava les principals zones de prostitució d’Eivissa aconseguia la fidelitat de les seves víctimes que havien estat portades a Espanya amb la falsa promesa d’una feina que mai no podrien aconseguir a Nigèria, el seu país. Un cop arribades aquí se les informava que el seu deute amb l’organització oscil•lava entre els 35.000 i els 55.000€ que s’havia de saldar amb la prostitució.

Eren obligades a treballar al carrer en jornades de fins a 14 hores i no podien tornar al pis fins haver guanyat una quantitat aproximada de 1.000 euros. Ens al contrari, eren castigades amb cops de pal d’escombra. Les dones vivien en condicions precàries, compartint entre 17 persones un pis de 30 metres quadrats. En total s’han alliberat 21 dones, una d’elles de només 16 anys.
Les dones eren introduïdes a Europa per via marítima o be per transport terrestre des de Líbia. En aquest segon cas eren localitzades als camps de refugiats d’Itàlia per membres de de la xarxa que les treien d’allà.

La xarxa guarda relació amb Supreme Eiye Confraternity, una organització sorgida a finals dels anys 60 que es dedica, principalment, al tràfic de persones amb finalitat d’explotar-les sexualment i l’afavoriment de la immigració clandestina. En total s’han detingut 24 persones, 7 d’elles a Eivissa.