25/04 Taca de gasoli a s’Estany des Peix

La Direcció general de Emergències ha activat aquest matí el pla de contingència per contaminació accidental d’aigües marines (Cambal), en fase de prealerta, per un abocament de gasoli a la zona de s’Estany des Peix.
Fonts del Consell de Formentera han explicat que han rebut la trucada d’un veí, alertant de l’abocament. La taca ha afectat especialment uns 200 metres lineals de costa i aiguamolls de la zona de ses Bassetes.
De moment, es desconeix l’origen de l’abocament i els agents de la Conselleria balear de Medi Ambient estan valorant com pot afectar a la zona. Encara no s’ha activat la fase d’alerta, que determinaria que hi ha contaminació per l’abocament. De moment, els tècnics valoren la situació per decidir si és necessari adoptar mesures com col·locar barreres absorbents. També s’ha mobilitzat a Protecció Civil i als Bombers de Formentera.