12/07 Sant Josep recula i no descarta modificar l’ordenança de sorolls

Després de les crítiques que ha rebut Sant Josep aquestos dies per la “severa” ordenança de sorolls i de la música en viu al seu municipi, l’Ajuntament recula i ara diu que no descarta modificar la llei. Això sí, pareix que aquesta normativa decidirà quin tipus de música es pot, i quina no es pot escoltar, perquè l’ajuntament està contemplant la possibilitat de eximir de limitadors de so a determinades actuacions musicals. En una reunió que han mantingut membres de l’equip de govern municipal amb l’associació de música d’Eivissa, l’alcalde, (en Josep Marí Ribas ‘Agustinet’), s’ha compromès a flexibilitzar la normativa. N’Agustinet ha assegurat que el problema no és el tipus de música sinó els excessos d’alguns negocis turístics. L’ordenança era tan restrictiva que els músics de l’illa es varen manifestar en contra. Ara es planteja la seva modificació per poder organitzar concerts de petit format a l’aire lliure. Des de l’ajuntament han volgut deixar ben clar que la normativa no prohibeix la música en viu, sinó que vol frenar excessos de les discoteques i sales de festa, tot i que és pràcticament impossible fer un concert amb els límits que marca l’ordenança.